Level systemen

Een camper biedt heel wat voordelen op het vlak van comfort, maar het is nog steeds een zwaar voertuig dat een voorzichtige aanpak vereist om er het beste uit te halen.

Als u op een parkeerplaats komt te staan, dan kan het heel wat energie en tijd kosten om de handbedieningssteunen uit te trekken, en in dat geval kan wat hulp dan ook geen kwaad. Een TESA Levelling Camper Lift (vol automatisch levellingsysteem) is de oplossing voor een dergelijke situatie. Dankzij krachtige motoren wordt de stabilisatie van het voertuig volledig overgenomen waardoor de camper automatisch horizontaal komt te staan. Hierdoor voorkomt u verschuivingen op oneffen ondergronden en hellingen.

De voordelen van een TESA levelling camper lift is één van de beste manieren om veilig en efficiënt te werk te kunnen gaan met een dergelijk voertuig, en een overzicht van de voordelen die het biedt is dan ook belangrijk.

1. Betrouwbare materialen. Een TESA autolift beschikt over ondersteuningssystemen die gegalvaniseerd zijn voor duurzaamheid en waterdichtheid.

2. Optimale ondersteuning. Het systeem is verkrijgbaar met twee of vier steunen voor nog meer comfort en veiligheid.

3. Flexibel. De autolift beschikt over een 12 V hefboomsysteem dat bij alle standaard voertuigen functioneert. Daarbij is slechts een speling van 34 centimeter nodig voor het zwenkbereik van de ondersteuning.

4. Krachtig en automatisch. Een autolift is een 4-kolom systeem, en elke steun kan tot wel 2000 kg heffen. Het gecontroleerde gebruik van de ondersteuningen zorgt ervoor dat het systeem volledig automatisch horizontaal komt te staan. Er zijn twee modi: – Een systeem gestuurde modus – Een handmatige modus Het voertuig mag maximaal 5,5 ton wegen en wordt in beide modi in geen tijd vlak en stabiel geplaatst als de grond niet te steil is. Het besturingssysteem werkt altijd in paren van twee steunen zodat torsiekrachten voorkomen worden door middel van zogenaamd puntheffen. Zo wordt schade vermeden ten gevolge van draaiingen in het systeem.

5. Eenvoudig te bedienen. Misschien wel het grootste voordeel van een TESA autolift is dat alles automatisch gebeurd. Als u het systeem inschakelt via het bedieningspaneel, dan kunt u de nivellering (of terugtrekking) ook met de afstandsbediening bepalen. De andere functies kunnen enkel vanaf het bedieningspaneel gebruikt worden.

6. Uitstekende kwaliteit. De gegalvaniseerde constructie is afkomstig uit de FIAT-fabriek en garandeert daarmee tot zeven maal meer kracht en weerstand tegen zware belasting dan gewone galvanisatie.

7. Aantrekkelijke prijs. Over het algemeen zijn autoliften erg duur, maar deze systemen zijn aantrekkelijk geprijsd. Een volledig 4 potig TESA autolift systeem is leverbaar voor €3950.- Half automatisch (2 potig, voor of achter) al voor €2550,- Deze prijsindicatie is inclusief montage !

8. De veiligste keuze. De steunen kunnen enkel verlengd wordt met de handrem. Als deze loskomt (als de steunen verlengd worden of de ontsteking ingeschakeld) dan zal een waarschuwingssignaal luiden. Hierdoor weet de bestuurder dat de steunen teruggetrokken moeten worden voor hij de camper start. Als de stroomtoevoer onvoldoende is dan kan de autolift zonder elektrische hulp ingetrokken worden.

9. Gemakkelijk te retrofitten. Bij de levering van het TESA systeem zijn de ondersteuningen, een centrale unit, de kabels, afstandsbediening en de besturing inbegrepen. De bijhorende verlengingen zorgen ervoor dat de kolomlengte in minimale intervallen van 300 mm tot 420 mm veranderd kan worden.

De slaglengte bedraagt altijd 180 mm. Een mechanisch systeem biedt enkel voordelen. TESA is in Europa de enige fabrikant van elektrische autoliften.

Een mechanische autolift kan voertuigen tot wel 5,5 ton dragen, en hydraulische systemen kunnen vaak ook zware trucks heffen. Meestal zijn campers en caravans echter iets lichter, waardoor een mechanisch systeem dus ruim voldoende is.

Waarom beter gekozen wordt voor een mechanische lift in plaats van een hydraulische, verduidelijkt het volgende overzicht. Een mechanisch systeem: – werkt niet op olie en vraagt dan ook haast geen onderhoud – is door de afwezigheid van olie ideaal in extreme temperaturen – wordt bijna niet.
TESA liftsysteem brochure